Tuesday, December 11, 2012

finally3....

assalamualaikum semua... 

*12/12/12,., pergh...bnyk kenduri ecop nih..tarikh best kut..hahha.. tpi musim ujan ni ad ke??lalala..xambik tau la kut..yang penting tarikh ni adalah tarikh aku and kwan2 yang lain habis STPM.. merdeka?? no la...merdeka ape??ngra??dah lame kut merdeka... diri???oh no3...slgi hidup belum sudah(bak lirik lagu zaiton sameon)kite kene terus berjuang....





*ops...gmbr cincin...pencil box aku plak tu(bagi orang yang kenal la~

cntik kan..hehe..suke2..ingt nk beli sndrik cincin..saje2..berase lop nk pkai...tp xpe la..dah org kasi..just take it..huang3...:P

okay3..jap2 er...nak tau x peye v??? hmmm...meh nak cite lu nape hok berlaku hari ni.. heheheh.. ari ni aku kuor nge geng aku nk beli brg untuk jmuan akhir tahun PPU... mcm biasa ..1st skali msti cari parking kan... ok...cari3...jumpa...aku nampak kereta tu mcm nano je..nk msuk tp dye gi dduk blakang kete lain.. ok.. jdi msuk je la kan...aku pun rase x sdp hati..rase mcam nk pasti kan je org tu nk msuk x..lu x.. aku nak keluar je la kan...bagi la dye parking tu.. aku pun intai org tu.. dye pun buke cermin kereta dye... aku dgr bini dye duk bleber... aku pun aduish....cam no ni... maslah2... aku pun mcm nk undo skit..tibe2 laki dye pnggil.. weh.. ape lagi kan..ingt nak la mnx maaf...tp..xsmpat aku nk mnx maaf... "mung bodoh"

ohoiiiiii~@#$%^&*( dalam hati aku...aish3..mrah ni...so nak lawan kan... org tua.. jdi juz diam je la...
biar la pakcik..ckp la ape pun...kami redho3..tp yg pnting parking tu aku dpt..huang3... tp moral of the story xpayah suke2 ati ambik parking org..kan dh kene mrah...huhuhuhuh,,,malu siott,,,


eh2..lum selesai lagi...msuk aneka..sudah2 plih barang..nak la bayar..lps tu aku ltak la brang tu ats kaunter.... chasier tu trus ambik brng aku scan...ok..tibe2 ad prmpuan tu mai..eh2.. brang saya letak dlu tu... bbrang dye ltok tp dye sdp2 je gi plih brang2 lain.. amboi cik kak ingt ni hape?? kedai runcit.. ermm.. tp salah ttp salah..kene la mnx maaf.... "minta maaf er kak" ...............................korang nak tau ape kak tu blas????
[jelingan mata mu yang menggoda]hahaahhaha....iloveu r kak. mmg comel mata tu.. harkkkkkkkkkkkkkkkk...tuih... bazir aliur aku je...ish..marah dop strang,,,,xpe3.... gnim la kite.. dop mnx maaf kene mroh..minx maaf pun kene jeling.. tak paham3....

hehehe..bnyak plak aku cite kan..hehehehhe....okay3..cincin tu??? hehehe.. kwan pmpuan aku je la bri..name dye rahsia,,,,bukan xnak kasi tau,,cume xsdp kut nk bgi tau... tnda persahabatan..pkwe???oh tidak..biar xdop la pun 4we..siksa jiwe je..hahahahha......kapel 2,3 tahun ptus buat hape... bab kate prsdent PPU aku.."ja...kalu dah jodoh x ke mana"hahahha..gwau er..sje ptik2 kate2 org... tp kalu xdop jdoh nge  org tu pun xpe la haniff weh..hahahha..ade aku kesah...

Sunday, December 9, 2012

snap3...hehe

assalamualaikum semua..kih3.. update2 lgi.. kali ni penuh gmbr je....
gmbr2 ni mmg mlm..tp x brmkna kami always kuor mlm..sja je..teman ct...
nak tman kat umah..pham2 je la kan..nija ni pemalu...huang3...
 tgk2..pemalu ni kan..hehehe



 <3 p="p">

cop3..ha..ni hari ke dua tau... xkan la kami nk tukar baju smata2 nk ambik gmbr..haha
thnks ct...ja mmg suke mkn betik...
kteorg kuor brdua bkn xnk ajak kwn2 yg lain..tp kami kuor pun sbb terlalu sumbak.. xdap gok nk kcau ank2 dare org mlm2..allalalalalalla









 okay la..out dulu..mls nk tulis bnyk2..line xbrppe nk okay kut... tata...

Monday, December 3, 2012

sabar ja..sabar3...hehe

ohoi-------------assalamualaikum..dah lame x update....hadoi..sbar2..bnyak mende yang kita nak buat dlam dunia ni kita kene sabar... uish...er,,,, aku ni dah la jenis gopoh gapah..x suke la nunggu2 ni..mmg la x bgus..tpi mcam tu la... mane leh sbar kut lu ari2 yang kite lalui same je...tu baru hari2 ..lu tiap2 tahun same... erh.. sial la..huang3..

:P sabar untuk abiz exam...
:P Sabar dalam menunggu si "a"..
:P sabar dalam hadapi dengan musuh yang x abiz2 cari pasal dengan aku..lalalalalla
:P sabar dengan cacian ORANG tu...uh! hye lo...lo bukan perfect sgt ok... mcm gampang gak.. er...


boleh ke???hahahhahha

Sunday, October 28, 2012

Hasad dengki yang tak habis2..

assalamualaikum dan salam sejahtera kwan2 yang kat luar sana.. tengok tajuk mcam nak mengumpat dan mengunkit kan3??hehe..

aku menulis bukan nak aibkan sesiapa atau nak mengungkit kisah2 lame tu.. tapi jika di ingati memang pedih...

kita pandang diri kita banyak kekurangan pun masih ad yang kurang senang duduk jika kita sentiasa senyum...

teringat zaman2 sekolah lame dulu..ada yang entah pape buat fitnah aku minta nombor budak lelaki.. segalok2 aku.. se glenya2 aku..aku tak akan mnx no lelaki.. kasihan pulak..biasa la..budak yang tak biasa jumpa dengan budak baru datang skolah dye..jadi lain lalu.. aku yang tak care hal dye pun boleh dye tuduh mcam tu..se ingt aku la kan..zaman tu semua dah pakai fb la...korg je blum kenal..kalu aku nk tol2 la kan.. aku cari fb dye je.. xperlu la nk mnx2 nombor...aish..geram pulak bila ingt balik....semoga orang yang buat fitnah tu d buka hati dye agar x  buat lagi keje2 mcam tu kat org lain......amin~

hmm..kalau cakap pasal hasad dengki ni kan..aku ni pe kurangnya..tahap cemburu tu bukan nak kate r..tp tahap cipan dah pun...kwan2 semua knal aku seorang prmpuan yang cemburu yang teramat sgt... hehe.. tapi aku tak bangga pun dengan perangai aku tu..malah aku berharap.. aku tak termasuk dalam golongan2 yang kufur dengan nikmat yang telah Allah beri... cukuplah dengan apa yang tlah Dia kurnia~ Alhamdulillah~

Wednesday, October 10, 2012

beberapa hari...

assalamualaikum sahabat2....

hari menanti hari..hanya tinggal beberapa hari je lagi aku dan sahabat2 yang lain untuk menghadapi STPM yang sebenar2nya,,,bukan cubaan lagi.... aish..hanya tuhan je yang tahu... mimpi itu mmpi ini... takutnya untuk aku hadapi semua tu...yang paling kelakar semalam aku mimpi punya mimpi yang last2 tu memang ending mimpi yang paling terbaik la...aku mimpi apa sebelum tu malas nak cerita sebab mimpi buruk..takut la jadi betul2... phtu aku pergi hadap depan komputer dalam mimpi tu... tibe2 muncul gambar hantu..hahha..menyeramkan tol.. terkejut punya pasal aku terbangun dan terus gi ciap2 pergi sekolah..hehe... lu tak mujur la aku nak bangun awal.. hehe....

kadang2 aku stress..sbb mcam2 perkara yang tak penting tapi muncul dalam kepala ni... contohnya apa yang aku nak makan..haha.. aish.. makan tu mmg la penting..tapi nak makan apa tu bukan pnting pun kan..haha... pelik3... kenapa la pemikiran aku ni tak berapa nak matang..haha...

okay lah..out dulu.nak pi stdy...sampai sini aje aku update okai,,, tata... wish me luck.. wasalam~

Sunday, October 7, 2012

apa yang anda sangka

assalamualaikum sahabat2 semua...

                 "anda sangka besi itu kuat...tapi api mampu leburkannya...anda sangka air itu kuat.. tapi awan mampu menyejatnya...anda sangka awan itu kuat tapi angin mampu menolaknya.... angin itu kuat tapi bukit mmpu menghalangnya....bukit itu kuat??manusia mampu menghancurkannya... manusia itu kuat tapi nafsu boleh menguasainya....nafsu itu kuat......tapi iman mampu mengalahkannya.... takkala IMAN kuat... tiada apa yang mampu mengalahkannya...."

kata2 kat atas ni aku dengar mase aku pergi dengar orang ceramah baru ni.... ternyata..kita sebagai manusia.. iman itu tiada diwarisi namun ia haruslah dimiliki...macam lagu yang kita selalu dengar tu..

               "iman adalah mutiara..di dalam hari manusia yang meyakini Allah Maha Esa Maha Kuasa"

setiap apa yang kita lakukan hanya kerana Dia yang Maha kuasa... aku menulis bukan bermakna aku dah cukup iman... aku hanya menulis apa yang patut kita sama-sama amalkan agar kita sama2 menjadi hambaNya yang bertaqwa...kita haruslah terus berdoa...sesungguhnya Allah itu Maha mendengar... solat sunat buat semampu kita...

kat sini aku pun nak cerita skit lah..harap korang ambiklah cerita ni sebagai cerita postif... cakap bukan cakap kosong tapi melalu pengalaman...

dulu aku akui aku sangat taksub dengan cinta duniawi yang aku sendiri tak tahu sampai bila aku akan terus menagih..hari2 mengharap... hanya nama dia yang aku sebut2kan....tapi Alhamdulillah...Tuhan itu maha berkuasa...aku melihat sendiri dia bersama orang lain... aku doakan dia bahagia.. dan disaat itu juga aku menyebut nama yang maha pencipta.. dengan menyebut nama Dia,,hati menjadi tenang... dan kini aku sedar..hari2 kita terlalu banyak masa kita luangkan untuk menyebut nama orang yang langsung tak pernah fikirkan kita...aku anggap Tuhan temukan aku dengan  dia bersama orang lain itu sebagai pertunjuk kepada aku untuk aku lupakan dia...tiada rasa benci dan apatah lagi syang..aku tulis psal dia bukan bermakna aku masih ingatkan dia...tapi aku hanya ingin berkongsi dengan korang..antra aku dan dia mungkin telah ternoktah di situ..mungkin ini berkat doa seorang ibu yang selalu doakan agar hati aku tenang.. sememangnya doa ibu tak pernah terputus2 mengdoakan kita....dan kita juga seharusnya begitu.. InsyaAllah....

Friday, September 14, 2012

adam dan hawa

assalamualaikum...
aish..dah lama sangatkan aku dah tak update blog aku ni..
kali terakhir 2 bulan lepas...uish..lama gak..
aku tak update bukan tak ade apa yang nak kongsi kan..
just busy skit dengan bulan puasa..raya... tambah plak aku bru abiz exam trial ni
alhamdulillah..semuanya aku hadapi dengan tenang..
ni pun aku tergerak hati tibe2 nak update...
sbb minggu lepas kwan aku cari blog aku..dye cakap blog aku x aktif...
bkan x aktif la awak.. tukar name je...
 
owh...cakap pasal tajuk..
adam dan hawa..drama brsiri yang di siarkan di astro HD..
episode nye sume skali kalu x silap aku dalam 80 episode kut..

cerita ni merpakan adaptasi dri sbuah novel..
best..
lagu dye pun best...
muara cinta...
hafiz dan dato' siti...
nanti aku akan tukar lagu blog aku dengan lagu tu...
ok la..mlas nak cakap banyak..
yang aku boleh cakap mmg best la cite ni..lalala
tata...

Tuesday, July 31, 2012

mungkin

assalamualaiakum semua...
hai2... aku nak update sal aku dan kawan2 nak gi ambik duit kat wisma tu pun dah xde mud..huhuhu.. entah r.. aku rase resah sangat2.... sedih ada...bersalah ada...entah r..mungkin semua ni salah aku..mgkin slap aku....smpai kan ad org tu cakap leklok nge aku pun aku mrah2 dye...hmm... sori... aku tak tau nk kawal emosi aku tu mcam mane..skit sngat hati ku nim...

menunggu seseorg dengan tenang..tapi last2 aku sendiri yg pedih...aku sndri yg kecwa.. aku nak dia tahu..sekali pun dia dah ada org lain..aku tetap TERHENTI DI SINI.... aku masih sayangkan dia mcm dulu...
andai aku d bri peluang nak aku kembali pada dia...skali pun jauh skali harapan tu menjdi realiti...

hari2 aku teringat akan kenangan dengan dia dlu..nak2 time bulan pose ginim... hmm... terlalu banyak kenangan....

aku tak nafikan lah,,mmg tol ckp kwan2 aku..lupekan die..lupekan die... tp x semudah tu la... bkn mudah kut kalu hati dah sayang...
dan tak di nafikan lps dye ramai gak aku kapel..tp jjur dri hati aku ni..aku x pernah rase sayang lebih sygkan dia..

ikutlah org nak ckap aku jwang ke..koya ke... yang aku pasti aku ttp akan tnggu dia,,tiap2 hari aku ad  dia..kbaiiii!

Saturday, July 21, 2012

alhamdulillah...ku di bulan ramadhan~

assalamualaikum semua..selamat berpuase..

#jangan curi2 makan tau...

# jangan lupa untuk solat terawih..

#niat tu penting..jgn terlupa pulak...

#banyak kan amalan...insyaAllah...

k la..xnak update lame2...
aku harap korang akn mendapat seribu keberkatan di bulan ramadhan ini,,insyaALLAH~
LOVE U ALL..tata



Saturday, July 14, 2012

menung teh~

assalamualaikum~..hai...
hmm..kata mngate tu perkara normal..
kdang..org mngate blakang kite..
kdang2 ad jgak yg brani mngate dpan kita...
mybe u kbaikan kita..
dyeorg nak kita brubah mnjadi lebih baik..
org pernah cakap aku nim pelik...
selalu duk sorang..
jalan sorang...
salah ke???
hmm..mgkin dyeorang take care pasal aku..
tapi kdang2 aku lebih tenang u brsendiri...
orang mesti cakap..
"ada masalah la tu duk menung"
padahal aku duduk saje2 je pun,,
mmerhatikan orang sekeliling...
melihat gelagak2 manusia sekeliling aku...
dah lame aku suke duk sorg2 nim..mase aku kecik dulu pun..
aku macam tak pandai nak cakap dengan orang.,.
bukan sombong..
tapi tak pandai nak mulakan perbualan..
lebih baik diam kan3...
heheheh
biar lah erh aku pelik pun asalkan aku bahagia..haha
tata... ilusm

GuaBlog.com | Revolusi Blogger Malaysia

GuaBlog.com | Revolusi Blogger Malaysia

Sunday, July 8, 2012

saya pilih putih

assalamualaikum~
hai2..kali ni ja updte xupload gmbr sbb ja kat perpustakaan..heheh
pagi takdi aku pergi ke skul dlam kdaan mud (@_@)..huhuh..
(T_T) sedih gler kut...
tiba waktu rehat aku tibe2 terfikir..
bkpe aku pilih sedih apabila bahagia itu ada...
mcm lagu sheila on7 tu.. 
mengapa ad sang hitam bila putih mnyenangkan..
hehhehe
jadi kalau anda sedih..acu try snyum..
bergaul dengan kwan2...
korang msti hepi...
:)..hehehe
<3 bnyk2 gtu kat kwn2 saya yg ceria..hehehe...

Thursday, July 5, 2012

dia yang bernama sahabat (peber)

hehehe...
assalamualaikum semua
nih fb mamat niih~
berminat???
juz add k...
orangnya kcak skali..tp syg.. not available
 
about kuden
BirthdayDecember 24, 1905

SexMale

Relationship StatusMarried to Zudin AdNan
AnniversaryDecember 24, 2010

   LanguagesArabic, Portugu√™s, Japanese,Afrikaans and Latin

Religious Views
  • Islam lagi Suci Murni












apa yang mereka lihat tentang aku



assalamualaikum kawan2..
kadang2 kite melihat sesuatu hanya dengan mata..
dan terus kita menilai...
 kita lihat dia :) tapi kenyataannya dia :(
kita lihat dia :/ dalam hati dia berbunga2..
uish..susahkan untuk menilai seseorang...

dua tiga hari ni orang selalu cakap aku hepi2 je..
enjoy2 je..
macam ada pak we dah..uish..
salah ke aku hepi??
aku hepi sebab keluarga aku..sebab kawan2 aku...
we love together...

aku kurang selesa kut dengan tuduhan2 yang kurang enak di dengar tu...
bagi aku
persahabatan itu lebih penting..
aku tak perlukan KAPEL
 
 

kadang2 orang tengok aku sedih..
tapi sebenarnya aku sangat selesa dengan keadaan sekarang..
dan
adakala orang tengok aku hepi2..
tpi kenyataannya aku cube lari dari kesedihan....

lari daripda sedih bukan bermkna aku lari dari maslah~
hanya sekadar menenangkan hati aku menghadpi semua ini~ <3

Saturday, June 23, 2012

~aku sinderella~


Demi sebuah impian, tak salah untuk kita berkorban.. bila mana hati kita dapat menghadapi realiti nangis, nangis semahunya.. tapi jangan biarkan hati kita terus rebah..

Sejauh mana kita kenal hati budi seseorang kita tetap tak boleh buat penilaian.. in life we have to learn to let go and keep on moving the more you wait the more time you waste..

Bermula dengan hati, angan dan mimpi.. sebesar manapun kedudukan kita, segagah prinsip mampu goyah because of love.. because we're human beings mudah lemas bila cintanya lemah.. kita harus kuatkan hati percaya naluri just admit it lafazkan cintaku mahukan dia...

As for me, hanya tuhan yang tahu bagaimana penghujung hidup saya tapi saya tahu apa permulaan cinta terpulang pada kita untuk buat pilihan whether we win or lose and i choose to win..."

assalamualaikum semua..dah bace lum???
bezkan kata2 kat atas nim..
juz copy paste...
kata2 ni yang syarifah amani dalam cerita aku sinderella tu..
bukan aku nk jadi sinderella..hahhaha
aku bukan sinderella tapi rela~hahahha

pada permulaan kata2 ni,,,ada mngatakan tntng pngorbanankan
itu yang kita selalu harapkan tapi sukar untuk memberi....
akhir kata ni pulak britahu -->>"win"
hohohohoho
semua pilih untuk menang...

tapi adakah aku akan menang disebalik pengorbanan aku sekrang ini..
dan adkah ini benar2 pngorbanan hanya satu realiti yang aku harus hadpi~
 

Friday, June 22, 2012

✿♥✿laguku untuk aku,dia dan kamu✿♥✿


assalamualaikum..
hye2 semua..
apa khabar???
hepi ke sedih ke..kite tetap kene teruskan idup kite kan..
aku harap korang semua happy2 je  k..
la tahzan...

hari ni aku kasi tukar skit lagu..
lgu2 yg aq wat msuk dalm playlist ni er sume yg bermkna..
dan mmang la yang aku suke..hehehehe...

ada lagu yang buat aku teringatkan kenangan2 sedih..
ad lagu yang buat aku tersnyum sendiri...

kalau mcam korang melawat blog aku pahtu korang dengar 
lagu yang korang tak suka..
jgan la ttup k..
juz gi kat bwah skali...belah kanan korang tu
 ad --->> (=)lebih kurang yang ni er..
tekan je...phtu korang tukar je lagu yng korang suke..
takkan xdop lngsung kut..hahahahaha

1.hacks(hanya aku suka dia seorang)
2.warkah bau
3.tapi bukan aku
4.ombak rindu
5.hatiku milikmu
6.tanpamu
7.untuk dia
8.sahabat

 k la..chow lu..tata...


~UNtUnGlAh~


untunglah dye..hahahha
kalu kwn aku bace ni msti mrah punye..
dye dop wehi perkataan nih...hehehe

bunyi mcm jelez kan2...
mmg jelez pun...
bahagia je tgk kwan2
sane nikoh..sini kapel...dinung rindu merindu..
ad pasangan blake dah or..hahahah
 bguslah...
 
tpi untung lah aku kat sni u org yg x hrgai ad org syg dye..
org lngsung xperdulikan orang yng sygkan dye...
 
untungkn...walau pun dye xbls cinta tu..
tapi dye ttp dapat cinta tu... 
 :(
 
 

Tuesday, June 19, 2012

andai kubercinta lagi

andai nija bercinta lagi???hahahha..
duk nyanyi2 dalm kelas akdi kene marah di nisah dah..hahah
"mg beng nk kapel2 r...xsyg...phtu tnggl..."ahahhaha

lirik lagu memang bez...nak2 bhagian ni
"Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda"

huhuhhuhuhu..kadang2 kita kapel mmg kapel...
hari2 cakap "iloveu"..."imissu"
semua tu dalm hati..tp dalam fikiran kita.. kita menggambarkan seseorang yang amat kita syang...


aku prnh la bt mcm ni 2,3 kali...hubungan yang mcm ni sememangnya xkan kekal...malah...slepas tu kita akan ade prasaan bersalah dan segan nak bersemuka kembali dengan orang yang kita main2 kan tu...bukan niat aku nak main kan org...ramai yang sama niat mcam aku..kita rase mcam boleh je kekal er...sbab kita nk lupa kn orng yg kita syang tu... tapi x sume bernasib baik....tak semua orang menggantikan apa yang kita pernah rasa dulu.....kalau ada..orang itu memang hebat la..hehehhe,,,

kat sini aku nak bagi tau gak la...ramai yang rase aku in relationship...oh tidak2.. bkn nk promote kn dri..tp aku tak terdesak agy kut nak ad laki..hahhaha..aku kcik agy kn2..hahahhahaha....k la..tatata~

Monday, June 18, 2012

aKu MaAfKan kaMU...

 Bersaudara,berkapel,bersahabat,berguru dan dalam perbagai perhubungan lagi tidak akan lari daripada perasaan cemburu dan terasa hati....tiada siapa yang gembira,tenang dengan perasaan itu...namun perasaan itu sering bermain dalam fikiran....namun bergitu hanya kata " maaf" mampu mengubah segalanya ke arah lebih baik..

assalamualaikum semua...hari ni nija nak update pasal tiga perkataan
cemburu,terasa hati dan maaf..

 CEMBURU.
perasaan cemburu itu bagus..
namun kadang kala ia akan memusnahkah apa yang ada..
kita akan kehilangan ramai orang dalam sekelip mata..
kita haruslah mengawal perasaan itu..
dan lebih bagus jika kita mengambil tindakan positif  
selepas perasaan itu mula timbul dalam hati kita..  

 TERASA HATI
bak kata orang ganu..kecik ati aku mg wat aku ginim..hehe..
terasa hati ni amatlah normal...
terutama dalam bersahabat..
dan bagi perempuan
kata2,tindakan rakan2 yang tidak disengajakan
membuatkan kita terasa hati...
kadang2 ianya hanyalah gurauan untuk mngukirkan snyuman dihati rakan2...
kebiasaannya situasi yang tidak selesa akn membuatkn seseorang itu terasa hati..
MAAF..
sperti yang dah aku jelaskan pada awl2 xdi..
hanya dengan kata maaf..segalanya akan brubah...
jika kita rase brsalah..kita haruslah cepat meminta maaf...
ini untuk kebaikan kita sendiri....agar kita lebih tenang... :)
selain itu..perkara yang kadang2 berat untuk kita buat ialah memaafkan seseorang...
terutama jika seseorang itu langsung tidak minta maaf dengan kta kan3...
 
tapi percayalah..
"malaikat pun akan tunduk malu dan 
bidadari akan cemburu akan kebesaran jiwa kita memaafkan orang"
 
okay la..aku berhenti disni saje la k...andai ada kata2 aku yang menyakitkan hati korang...
"i'm sorry"

Friday, June 15, 2012

sekian lama~

hye...eh2..lupe2..assalamualaikum semua...
lame dah aku x update kan2... xtau nk update psal pe...huhuuhu...
kali ni update pun sbb bosan giler2......
kalau korang pun bosan nak terus membace,,
xpe...tp biar la lgu ni abiz dlu..hehehehe...


 EXAM

huhuhu..cakap psal exam kan... 
arggggggghhhhhhhh..
gile3...
mmg aku ni gile..tak pernah srius...
knp la kn....
sbelum exam aku dah cuba la..
tapi aku akui la aku kurang fokus..
bnyak main...
rsult aku down mmg la down...
aku bersyukur sdkit mningkat..tapi wat malu je...
kls pertama...tpi pointer...
@#$%^&*......

next topik

FESTIVAL PENDIDIKAN DESSO
ha...ni topik yg agak heboh dalam skolah aku...
 anda semua di jemput hadir..
kalu datang...jmput la ke gerai pelajar tingkatan 6 neh..hehhee
kami menjual sate dan mcm lagi...sila2...

Monday, May 7, 2012

♥♥♥rindu♥♥♥


assalamualaikum sahabat2 ~
kehidupan kita bagaikan rodakan... sekejap di ats sekejap di bawah...
apabila kita di atas kita sering hanyutkan~
kita lupa Cinta kita..
kita lupa Kekasih kita...
hakikatnya
tidak perlu mengeluarkan duit..
tidak perlu mengunakan sedikit pun tenaga kita,,
hanya dengan menyebut namaNYA... ALLAH

ALLAH..ALLAH..ALLAH...
dikala kita sedih..menangis...kesempitan..
kita sering menyebutNYA...
namun masih ada rasa sombong!
masih ada rasa bongkah!
sedarlah..
sedarlah sahabat~
Dia maha berkuasa
 jangan berasa hina untuk sujud padanya..
jangan sombong untuk berdoa....
angkatlah tanganmu..
dan minta lah padaNYA.....
hanya padaNYA kita layak meminta~

ok

hmm~

???

---

link

GuaBlog.com | Revolusi Blogger Malaysia

banner

terhenti di sini(klik (II) di lagu najwa dlu)

Loading...

layout

/* Use this with templates/template-twocol.html */ body { background:$bgcolor; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765905kef5na.jpg);background-position:top center;background-attachment:fixed; background-repeat:no-repeat; margin:0; color:$textcolor; font:x-small Georgia Serif; font-size/* */:/**/small; font-size: /**/small; text-align: center; } a:link { color:$linkcolor; text-decoration:none; } a:visited { color:$visitedlinkcolor; text-decoration:none; } a:hover { color:$titlecolor; text-decoration:underline; } a img { border-width:0; } /* Header ----------------------------------------------- */ #header-wrapper { background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765906i3rvdi.jpg);background-position: top center; background-repeat:no-repeat; width: 980px; height:620px; margin-right:0px; border-bottom: 0px solid #ffffff; } #header-inner { background-position: center; margin-left: auto; margin-right: auto; } #header { margin: 0px; border: 0px ridge $bordercolor; text-align: center; color:$pagetitlecolor; } #header h1 { margin-left:10px; margin-right:10px; margin-top:0px; margin-bottom:0px; padding-top:100px; padding-right:100px; padding-left:90px; line-height:0.5em; text-transform:uppercase; letter-spacing:-1px; font: $pagetitlefont; text-align:center: } #header a { color:$pagetitlecolor; text-decoration:none; } #header a:hover { color:$pagetitlecolor; } #header .description { margin-left:10px; margin-right:5px; margin-top:0px; margin-bottom:0px; padding-top:5px; padding-right:350px; padding-left:340px; text-transform:none; letter-spacing:.2em; line-height: 1.4em; font: $descriptionfont; color: $descriptionfont; text-align:center; } #header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto; } /* Outer-Wrapper ----------------------------------------------- */ #outer-wrapper { background:$bgcolor; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/12687659061268318624wending-blank.jpg);background-repeat:repeat; background-position:top center; background-attachment:fixed; width: 980px; border-top: 0px solid #ffffff; border-bottom: 0px solid #000000; border-left: 0px solid #000000; border-right: 0px solid #000000; margin:0 auto; padding:0px; text-align:$startSide; font: $bodyfont; } #main-wrapper { background:none; background-image:url();background-position: center; background-repeat:repeat; width: 500px; margin-top:0px; margin-left:5px; padding:5px; float: left; border:0px solid #ffffff; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } #sidebar-wrapper { background:none; background-image:url();background-position: top right; background-repeat:no-repeat; margin:0; width: 205px; margin-top:-23px; margin-right:5px; padding:5px; float: right; border-left:0px dotted #ffffff; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } #left-sidebar-wrapper{ background:none; background-image:url();background-position: top right; background-repeat:no-repeat; margin:0; width: 205px; margin-top:0px; margin-left:5px; padding:5px; float: left; border-right:0px dotted #ffffff; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } /* Headings ----------------------------------------------- */ h2 { background:transparent; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765906ehlkqf.jpg);background-repeat:no-repeat; background-position:bottom left; color:$sidebarcolor; padding:35px 0px 10px 50px; font:$headerfont; line-height:22px; text-transform:none; letter-spacing:1px;; text-align:left; border-bottom:0px solid #ffffff; } /* Posts ----------------------------------------------- */ h2.date-header { color:#DF6D8C; border:none; background:none; font-weight:normal; padding-left:0px; margin-bottom:-10px; line-height:16px; text-transform:none; text-align:center; font-size:12px; } .post { margin-top:0px; border-bottom:0px dotted $bordercolor; padding-bottom:0px; padding-top:0px; } .post h3 { background:none; background-image:url();background-repeat:repeat-x; background-position:bottom center; color:$titlecolor; padding:5px 0px 0px 0px; font:$headerfont; text-transform:none; text-align:center; font-weight:bold; line-height:22px; letter-spacing:0px; border-bottom:2px dotted #DF6D8C; } .post h3 a, .post h3 a:visited, .post h3 strong { display:block; text-decoration:none; color:$titlecolor; font-weight:normal; } .post h3 strong, .post h3 a:hover { color:$textcolor; } .post-body { background:none; padding:15px; line-height:18px; margin-top:-20px; } .post-body blockquote { line-height:1.3em; } .post-footer { background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765906k9exav.jpg);background-repeat:no-repeat; background-position:bottom center; height:130px; color:$textcolor; text-transform:none; text-align:left; letter-spacing:0px; font-size:12px; line-height: 16px; padding:10px; border-bottom:0px solid #ffffff; } .comment-link { margin-$startSide:.6em; } .post img { padding:0px; border:0px solid #ffffff; } .post blockquote { margin:1em 20px; } .post blockquote p { margin:.75em 0; } /* Comments ----------------------------------------------- */ #comments h4 { margin:1em 0; font-weight: bold; line-height: 1.4em; text-transform:uppercase; letter-spacing:.2em; color: $sidebarcolor; } #comments-block { margin:1em 0 1.5em; line-height:1.6em; } #comments-block .comment-author { margin:.5em 0; } #comments-block .comment-body { margin:.25em 0 0; } #comments-block .comment-footer { margin:-.25em 0 2em; line-height: 1.4em; text-transform:uppercase; letter-spacing:.1em; } #comments-block .comment-body p { margin:0 0 .75em; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } /* Sidebar Content ----------------------------------------------- */ .sidebar { color: $sidebartextcolor; line-height:20px; padding:10px; margin-bottom:8.5px; } .sidebar ul { list-style:none; margin:0 0 0; padding:0 0 0; } .sidebar li { margin:0; padding-top:0; padding-$endSide:0; padding-bottom:.1em; padding-$startSide:15px; text-indent:-15px; line-height:1.0em; } .sidebar .widget, .main .widget { border-bottom:0px dotted $bordercolor; margin:0 0 .5em; padding:0 0 .5em; } .main .Blog { border-bottom-width: 0; } /* Profile ----------------------------------------------- */ .profile-img { float: $startSide; margin-top: 0; margin-$endSide: 5px; margin-bottom: 5px; margin-$startSide: 0; padding: 0px; border: 0px solid $bordercolor; } .profile-data { margin:0; text-transform:uppercase; letter-spacing:0px; font: $postfooterfont; color: #DF6D8C; font-weight: bold; line-height: 1.6em; } .profile-datablock { margin:.5em 0 .5em; } .profile-textblock { margin: 0.5em 0; line-height:18px; } .profile-link { font: $postfooterfont; text-transform: lowercase; letter-spacing:0px; } /* Footer ----------------------------------------------- */ #footer { width:980px; height:210px; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/126876590615np08h.jpg);background-position: bottom center; clear:both; margin:0 auto; padding-top:0px; line-height: 1.6em; text-transform:uppercase; letter-spacing:-1px; text-align: center; } /* Design Credit ----------------------------------------------- */ #credit-link { color:$textcolor; text-align: center; font-size:14px; } ]]>