Saturday, June 23, 2012

~aku sinderella~


Demi sebuah impian, tak salah untuk kita berkorban.. bila mana hati kita dapat menghadapi realiti nangis, nangis semahunya.. tapi jangan biarkan hati kita terus rebah..

Sejauh mana kita kenal hati budi seseorang kita tetap tak boleh buat penilaian.. in life we have to learn to let go and keep on moving the more you wait the more time you waste..

Bermula dengan hati, angan dan mimpi.. sebesar manapun kedudukan kita, segagah prinsip mampu goyah because of love.. because we're human beings mudah lemas bila cintanya lemah.. kita harus kuatkan hati percaya naluri just admit it lafazkan cintaku mahukan dia...

As for me, hanya tuhan yang tahu bagaimana penghujung hidup saya tapi saya tahu apa permulaan cinta terpulang pada kita untuk buat pilihan whether we win or lose and i choose to win..."

assalamualaikum semua..dah bace lum???
bezkan kata2 kat atas nim..
juz copy paste...
kata2 ni yang syarifah amani dalam cerita aku sinderella tu..
bukan aku nk jadi sinderella..hahhaha
aku bukan sinderella tapi rela~hahahha

pada permulaan kata2 ni,,,ada mngatakan tntng pngorbanankan
itu yang kita selalu harapkan tapi sukar untuk memberi....
akhir kata ni pulak britahu -->>"win"
hohohohoho
semua pilih untuk menang...

tapi adakah aku akan menang disebalik pengorbanan aku sekrang ini..
dan adkah ini benar2 pngorbanan hanya satu realiti yang aku harus hadpi~
 

Friday, June 22, 2012

✿♥✿laguku untuk aku,dia dan kamu✿♥✿


assalamualaikum..
hye2 semua..
apa khabar???
hepi ke sedih ke..kite tetap kene teruskan idup kite kan..
aku harap korang semua happy2 je  k..
la tahzan...

hari ni aku kasi tukar skit lagu..
lgu2 yg aq wat msuk dalm playlist ni er sume yg bermkna..
dan mmang la yang aku suke..hehehehe...

ada lagu yang buat aku teringatkan kenangan2 sedih..
ad lagu yang buat aku tersnyum sendiri...

kalau mcam korang melawat blog aku pahtu korang dengar 
lagu yang korang tak suka..
jgan la ttup k..
juz gi kat bwah skali...belah kanan korang tu
 ad --->> (=)lebih kurang yang ni er..
tekan je...phtu korang tukar je lagu yng korang suke..
takkan xdop lngsung kut..hahahahaha

1.hacks(hanya aku suka dia seorang)
2.warkah bau
3.tapi bukan aku
4.ombak rindu
5.hatiku milikmu
6.tanpamu
7.untuk dia
8.sahabat

 k la..chow lu..tata...


~UNtUnGlAh~


untunglah dye..hahahha
kalu kwn aku bace ni msti mrah punye..
dye dop wehi perkataan nih...hehehe

bunyi mcm jelez kan2...
mmg jelez pun...
bahagia je tgk kwan2
sane nikoh..sini kapel...dinung rindu merindu..
ad pasangan blake dah or..hahahah
 bguslah...
 
tpi untung lah aku kat sni u org yg x hrgai ad org syg dye..
org lngsung xperdulikan orang yng sygkan dye...
 
untungkn...walau pun dye xbls cinta tu..
tapi dye ttp dapat cinta tu... 
 :(
 
 

Tuesday, June 19, 2012

andai kubercinta lagi

andai nija bercinta lagi???hahahha..
duk nyanyi2 dalm kelas akdi kene marah di nisah dah..hahah
"mg beng nk kapel2 r...xsyg...phtu tnggl..."ahahhaha

lirik lagu memang bez...nak2 bhagian ni
"Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda"

huhuhhuhuhu..kadang2 kita kapel mmg kapel...
hari2 cakap "iloveu"..."imissu"
semua tu dalm hati..tp dalam fikiran kita.. kita menggambarkan seseorang yang amat kita syang...


aku prnh la bt mcm ni 2,3 kali...hubungan yang mcm ni sememangnya xkan kekal...malah...slepas tu kita akan ade prasaan bersalah dan segan nak bersemuka kembali dengan orang yang kita main2 kan tu...bukan niat aku nak main kan org...ramai yang sama niat mcam aku..kita rase mcam boleh je kekal er...sbab kita nk lupa kn orng yg kita syang tu... tapi x sume bernasib baik....tak semua orang menggantikan apa yang kita pernah rasa dulu.....kalau ada..orang itu memang hebat la..hehehhe,,,

kat sini aku nak bagi tau gak la...ramai yang rase aku in relationship...oh tidak2.. bkn nk promote kn dri..tp aku tak terdesak agy kut nak ad laki..hahhaha..aku kcik agy kn2..hahahhahaha....k la..tatata~

Monday, June 18, 2012

aKu MaAfKan kaMU...

 Bersaudara,berkapel,bersahabat,berguru dan dalam perbagai perhubungan lagi tidak akan lari daripada perasaan cemburu dan terasa hati....tiada siapa yang gembira,tenang dengan perasaan itu...namun perasaan itu sering bermain dalam fikiran....namun bergitu hanya kata " maaf" mampu mengubah segalanya ke arah lebih baik..

assalamualaikum semua...hari ni nija nak update pasal tiga perkataan
cemburu,terasa hati dan maaf..

 CEMBURU.
perasaan cemburu itu bagus..
namun kadang kala ia akan memusnahkah apa yang ada..
kita akan kehilangan ramai orang dalam sekelip mata..
kita haruslah mengawal perasaan itu..
dan lebih bagus jika kita mengambil tindakan positif  
selepas perasaan itu mula timbul dalam hati kita..  

 TERASA HATI
bak kata orang ganu..kecik ati aku mg wat aku ginim..hehe..
terasa hati ni amatlah normal...
terutama dalam bersahabat..
dan bagi perempuan
kata2,tindakan rakan2 yang tidak disengajakan
membuatkan kita terasa hati...
kadang2 ianya hanyalah gurauan untuk mngukirkan snyuman dihati rakan2...
kebiasaannya situasi yang tidak selesa akn membuatkn seseorang itu terasa hati..
MAAF..
sperti yang dah aku jelaskan pada awl2 xdi..
hanya dengan kata maaf..segalanya akan brubah...
jika kita rase brsalah..kita haruslah cepat meminta maaf...
ini untuk kebaikan kita sendiri....agar kita lebih tenang... :)
selain itu..perkara yang kadang2 berat untuk kita buat ialah memaafkan seseorang...
terutama jika seseorang itu langsung tidak minta maaf dengan kta kan3...
 
tapi percayalah..
"malaikat pun akan tunduk malu dan 
bidadari akan cemburu akan kebesaran jiwa kita memaafkan orang"
 
okay la..aku berhenti disni saje la k...andai ada kata2 aku yang menyakitkan hati korang...
"i'm sorry"

Friday, June 15, 2012

sekian lama~

hye...eh2..lupe2..assalamualaikum semua...
lame dah aku x update kan2... xtau nk update psal pe...huhuuhu...
kali ni update pun sbb bosan giler2......
kalau korang pun bosan nak terus membace,,
xpe...tp biar la lgu ni abiz dlu..hehehehe...


 EXAM

huhuhu..cakap psal exam kan... 
arggggggghhhhhhhh..
gile3...
mmg aku ni gile..tak pernah srius...
knp la kn....
sbelum exam aku dah cuba la..
tapi aku akui la aku kurang fokus..
bnyak main...
rsult aku down mmg la down...
aku bersyukur sdkit mningkat..tapi wat malu je...
kls pertama...tpi pointer...
@#$%^&*......

next topik

FESTIVAL PENDIDIKAN DESSO
ha...ni topik yg agak heboh dalam skolah aku...
 anda semua di jemput hadir..
kalu datang...jmput la ke gerai pelajar tingkatan 6 neh..hehhee
kami menjual sate dan mcm lagi...sila2...

ok

hmm~

???

---

link

GuaBlog.com | Revolusi Blogger Malaysia

banner

terhenti di sini(klik (II) di lagu najwa dlu)

Loading...

layout

/* Use this with templates/template-twocol.html */ body { background:$bgcolor; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765905kef5na.jpg);background-position:top center;background-attachment:fixed; background-repeat:no-repeat; margin:0; color:$textcolor; font:x-small Georgia Serif; font-size/* */:/**/small; font-size: /**/small; text-align: center; } a:link { color:$linkcolor; text-decoration:none; } a:visited { color:$visitedlinkcolor; text-decoration:none; } a:hover { color:$titlecolor; text-decoration:underline; } a img { border-width:0; } /* Header ----------------------------------------------- */ #header-wrapper { background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765906i3rvdi.jpg);background-position: top center; background-repeat:no-repeat; width: 980px; height:620px; margin-right:0px; border-bottom: 0px solid #ffffff; } #header-inner { background-position: center; margin-left: auto; margin-right: auto; } #header { margin: 0px; border: 0px ridge $bordercolor; text-align: center; color:$pagetitlecolor; } #header h1 { margin-left:10px; margin-right:10px; margin-top:0px; margin-bottom:0px; padding-top:100px; padding-right:100px; padding-left:90px; line-height:0.5em; text-transform:uppercase; letter-spacing:-1px; font: $pagetitlefont; text-align:center: } #header a { color:$pagetitlecolor; text-decoration:none; } #header a:hover { color:$pagetitlecolor; } #header .description { margin-left:10px; margin-right:5px; margin-top:0px; margin-bottom:0px; padding-top:5px; padding-right:350px; padding-left:340px; text-transform:none; letter-spacing:.2em; line-height: 1.4em; font: $descriptionfont; color: $descriptionfont; text-align:center; } #header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto; } /* Outer-Wrapper ----------------------------------------------- */ #outer-wrapper { background:$bgcolor; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/12687659061268318624wending-blank.jpg);background-repeat:repeat; background-position:top center; background-attachment:fixed; width: 980px; border-top: 0px solid #ffffff; border-bottom: 0px solid #000000; border-left: 0px solid #000000; border-right: 0px solid #000000; margin:0 auto; padding:0px; text-align:$startSide; font: $bodyfont; } #main-wrapper { background:none; background-image:url();background-position: center; background-repeat:repeat; width: 500px; margin-top:0px; margin-left:5px; padding:5px; float: left; border:0px solid #ffffff; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } #sidebar-wrapper { background:none; background-image:url();background-position: top right; background-repeat:no-repeat; margin:0; width: 205px; margin-top:-23px; margin-right:5px; padding:5px; float: right; border-left:0px dotted #ffffff; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } #left-sidebar-wrapper{ background:none; background-image:url();background-position: top right; background-repeat:no-repeat; margin:0; width: 205px; margin-top:0px; margin-left:5px; padding:5px; float: left; border-right:0px dotted #ffffff; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } /* Headings ----------------------------------------------- */ h2 { background:transparent; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765906ehlkqf.jpg);background-repeat:no-repeat; background-position:bottom left; color:$sidebarcolor; padding:35px 0px 10px 50px; font:$headerfont; line-height:22px; text-transform:none; letter-spacing:1px;; text-align:left; border-bottom:0px solid #ffffff; } /* Posts ----------------------------------------------- */ h2.date-header { color:#DF6D8C; border:none; background:none; font-weight:normal; padding-left:0px; margin-bottom:-10px; line-height:16px; text-transform:none; text-align:center; font-size:12px; } .post { margin-top:0px; border-bottom:0px dotted $bordercolor; padding-bottom:0px; padding-top:0px; } .post h3 { background:none; background-image:url();background-repeat:repeat-x; background-position:bottom center; color:$titlecolor; padding:5px 0px 0px 0px; font:$headerfont; text-transform:none; text-align:center; font-weight:bold; line-height:22px; letter-spacing:0px; border-bottom:2px dotted #DF6D8C; } .post h3 a, .post h3 a:visited, .post h3 strong { display:block; text-decoration:none; color:$titlecolor; font-weight:normal; } .post h3 strong, .post h3 a:hover { color:$textcolor; } .post-body { background:none; padding:15px; line-height:18px; margin-top:-20px; } .post-body blockquote { line-height:1.3em; } .post-footer { background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/1268765906k9exav.jpg);background-repeat:no-repeat; background-position:bottom center; height:130px; color:$textcolor; text-transform:none; text-align:left; letter-spacing:0px; font-size:12px; line-height: 16px; padding:10px; border-bottom:0px solid #ffffff; } .comment-link { margin-$startSide:.6em; } .post img { padding:0px; border:0px solid #ffffff; } .post blockquote { margin:1em 20px; } .post blockquote p { margin:.75em 0; } /* Comments ----------------------------------------------- */ #comments h4 { margin:1em 0; font-weight: bold; line-height: 1.4em; text-transform:uppercase; letter-spacing:.2em; color: $sidebarcolor; } #comments-block { margin:1em 0 1.5em; line-height:1.6em; } #comments-block .comment-author { margin:.5em 0; } #comments-block .comment-body { margin:.25em 0 0; } #comments-block .comment-footer { margin:-.25em 0 2em; line-height: 1.4em; text-transform:uppercase; letter-spacing:.1em; } #comments-block .comment-body p { margin:0 0 .75em; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } /* Sidebar Content ----------------------------------------------- */ .sidebar { color: $sidebartextcolor; line-height:20px; padding:10px; margin-bottom:8.5px; } .sidebar ul { list-style:none; margin:0 0 0; padding:0 0 0; } .sidebar li { margin:0; padding-top:0; padding-$endSide:0; padding-bottom:.1em; padding-$startSide:15px; text-indent:-15px; line-height:1.0em; } .sidebar .widget, .main .widget { border-bottom:0px dotted $bordercolor; margin:0 0 .5em; padding:0 0 .5em; } .main .Blog { border-bottom-width: 0; } /* Profile ----------------------------------------------- */ .profile-img { float: $startSide; margin-top: 0; margin-$endSide: 5px; margin-bottom: 5px; margin-$startSide: 0; padding: 0px; border: 0px solid $bordercolor; } .profile-data { margin:0; text-transform:uppercase; letter-spacing:0px; font: $postfooterfont; color: #DF6D8C; font-weight: bold; line-height: 1.6em; } .profile-datablock { margin:.5em 0 .5em; } .profile-textblock { margin: 0.5em 0; line-height:18px; } .profile-link { font: $postfooterfont; text-transform: lowercase; letter-spacing:0px; } /* Footer ----------------------------------------------- */ #footer { width:980px; height:210px; background-image:url(http://hotlayouts2u.com/blogger-layouts/pre_img/126876590615np08h.jpg);background-position: bottom center; clear:both; margin:0 auto; padding-top:0px; line-height: 1.6em; text-transform:uppercase; letter-spacing:-1px; text-align: center; } /* Design Credit ----------------------------------------------- */ #credit-link { color:$textcolor; text-align: center; font-size:14px; } ]]>